Image-Description
Donald Trump, tot mai aproape de impeachment. Președintele SUA vorbește despre o „farsă”
Externe 14 decembrie 2019, 10:10 | 2120

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a aprobat vineri cele două articole de inculpare a preşedintelui american Donald Trump în scopul demiterii, transmite CNN.

Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii de demitere a președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.

Trump consideră o „farsă” procedura demiterii

Politicienii democraţi „trivializează” procedura demiterii, care a devenit o „farsă”, a declarat vineri după-amiază Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

„Democraţii trivializează procedura demiterii, este vorba de o farsă şi de o vânătoare de vrăjitoare”, a afirmat Donald Trump, potrivit CNN.

Liderul de la Casa Albă a catalogat drept „perfectă” conversaţia sa cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„A fost o săptămână sălbatică”, a spus Donald Trump, referindu-se la avansarea procedurii Camerei Reprezentanţilor de inculpare a sa în scopul demiterii.

Procedura demiterii este „teatru politic”, spune și echipa de campanie electorală a lui Donald Trump

Procedura pentru demiterea preşedintelui Donald Trump este „teatru politic”, a declarat vineri după-amiază Brad Parscale, directorul echipei de campanie a actualului lider de la Casa Albă, scrie Mediafax.

„Votul Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor este un nou act al teatrului politic al politicienilor democraţi”, a afirmat Brad Parscale.

„Farsa procedurii de inculpare în vederea demiterii, lipsită de fundament, reprezintă o formă de partizanat politic scăpat de sub control, iar cetăţenii americani resping acest lucru”, a declarat Brad Parscale.

Opinia ta contează. Comentează!