Jurnalul orei 15, 7 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 7 decembrie 2022, 16:04 | 659

Prezentat de Eugenia Apostu

Peste 130 de persoane au ajuns, ieri și azi, la Institutul de Medicină Urgentă cu diverse traumatisme, în urma căderilor din cauza poleiului. Majoritatea pacienților a fost internată și se află în stare medie de gravitate, precizează medicii. Materialul antiderapant a început să fie împrăștiat pe străzile din Chișinău abia după miezul nopții.

După ce carburnații au ajuns să coste în vară aproape 34 de lei litrul, acum se apropie de pragul de 24 de lei. Se vor ieftini și benzina, și motorina, din nou, de la miezul nopții. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică atrage atenția că prețul petrolului pe plan internațional a atins, în ultimele săptămâni, cele mai scăzute cotații din acest an.

Pensiile vor fi indexate cu doar puțin peste 14 la sută. În schimb, vor fi majorate salariile bugetarilor - cu 1.300 de lei. Anunțul a fost făcut de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. Autoritățile mizează pe fonduri externe, în valoare de 15 miliarde de lei, pentru a acoperi cea mai mare parte a deficitului bugetar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie