Jurnalul Sportiv, 16 August
Sport 16 august 2022, 21:21 | 302

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. A stabilit un nou record mondial al juniorilor într-o competiție a seniorilor și a încheiat cursa pentru prima dată cu un timp sub un minut și 43 de secunde.

Cori Gauff și Jessica Pegula au sfârșit învinse de Simona Halep în proba individuală a turneului WTA 1000 de la Toronto, dar s-au mobilizat formidabil în proba de dublu, în care au reușit să iasă campioane, după o finală încheiată scor 6-4, 6-7, 10-5, în defavoarea duo-ului americano-australian, format din Nicole Melichar-Martinez și Ellen Perez. Succesul celor două sportive din America pe tărâm canadian i-a garantat puștoaicei de numai 18 ani, Cori Gauff, urcarea pe locul întâi al clasamentuluI WTA de dublu.

Primii au marcat cei de la Verona, în minutul 29, prin Lasagna, din devierea lui Gunter. Până la pauză, Napoli a întors scorul. Mai întâi Kvaratskhelia a avut o ocazie mare, iar apoi tot el a egalat, pentru ca, în prelungiri, Osimhen să-și aducă echipa în avantaj.Repriza a doua a oferit și mai mult spectacol. Verona a egalat la 2 în minutul 48, prin Henry, însă bucuria a ținut doar 7 minute, pentru că Zielinski a reușit dubla. Jucătorii lui Spalletti au continuat festivalul ofensiv și Lobotka a marcat golul 4, după o acțiune personală. Napoletanii au închis tabela în minutul 79, după o combinație "ca pe calculator", între Di Lorenzo, Osimhen și Politano, finalizată de ultimul.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 32 al duelului, la prima ocazie a meciului pentru Crystal Palace. În minutul 32, Zaha a dat lovitura, învingându-l pe Alisson cu un șut ideal, la capătul unui contraatac școală. "Cormoranii" s-au aruncat în atac și puteau egala până la pauză, dar șutul lui Darwin Nunez din prelungirile primei reprize a nimerit doar bara. Atacantul adus de la Benfica în această vară a fost eliminat în minutul 57, după ce și-a lovit cu capul în gură un adversar care l-a îmbrâncit ușor. Rămași în inferioritate, "cormoranii" nu au renunțat, iar Luis Diaz a egalat în minutul 61 printr-un șut superb din afara careului. Împinși de la spate de fani, elevii lui Klopp au forțat victoria, dar nu au mai găsit drumul spre gol până la final. Liverpool are numai două puncte după două etape scurse din acest sezon, și ocupă locul 12 în clasament.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie