Jurnalul orei 15, 11 Mai
Jurnalul orei 15:00 11 mai 2022, 17:13 | 626

Prezentat de Eugenia Apostu

Benzina devine și mai scumpă în Republica Moldova. Pentru mâine, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețuri majorate la benzină și motorină. Pentru un litru de benzină A-95, șoferii vor plăti 28 de lei și 95 de bani, cu 17 bani mai mult decât astăzi. Motorina va fi cu șase bani mai ieftină mâine la pompă și va costa 27 de lei și 84 de bani litrul.

După ce, în ultimele zile, în magazinele alimentare prețul uleiului vegetal a crescut cu 10-12 lei, astăzi la Piața Centrală din capitală s-au format cozi la tarabele unde era comercializat uleiul de floarea soarelui. La piață prețul a rămas încă neschimbat, spun vânzătorii. Cumpărătorii sunt însă revoltați din cauza prețurilor care cresc neîncetat. Panicați, unii au cumpărat cantități de ulei în exces.

Peste 300 de persoane, care au încălcat premeditat legea și au purtat panglica negru-oranj la mitingul organizat de partidele pro-ruse pe 9 mai, vor fi amendate. Informația a fost comunicată pentru Jurnal TV de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Mai mult, în unele cazuri a fost sesizată și Procuratura Generală, iar unii deputați riscă să rămână fără imunitate și să fie trimiși în judecată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie