Pregătiri de olimpiadă pe timp de război
Externe 17 noiembrie 2023, 15:41 | 589

În Ucraina, antrenamentele pentru Jocurile Olimpice se desfășoară în condiții de război. Înotătoarele artistice Marina și Vladislava Aleksiiva sunt vedetele echipei olimpice a Ucrainei și câștigătoare a mai multor medalii olimpice. Ele s-au întors în orașul natal Harkov pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice de la Paris din vara viitoare, notează AFP. Asta în pofida apropierii orașului de front și a bombardării sale constante de către ruși.

Echipa de înot artistic a Ucrainei speră să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Vedetele echipei sunt surorile Aleksiiva, care s-au întors la Harkov cu trenul, în pofida bombardamentelor constante.

VLADYSLAVA ALEKSIIVA, înotător artistic ucrainean: "Uneori, pe durata alertelor aeriene, suntem un pic îngrijorate cu privire la ce se întâmplă. Este un oraș aflat la graniță și, prin urmare, nu este sigur să te afli aici. Dar noi citim știrile și când vedem că totul este liniștit, ne continuăm antrenamentele. În caz că apare pericolul, mergem în adăpost."

MARINA ALEKSIIVA, înotător artistic ucrainean: "Bazinul nostru a fost lovit, iar ferestrele nu mai sunt. Sticla încă lipsește. În interiorul bazinului totul este intact. Apa este caldă. Poți să te antrenezi cât vrei. Oameni nu sunt, de aceea antrenorului nostru îi place aici."

Comitetul Olimpic Internațional nu a luat încă o decizie finală cu privire la posibilitatea rușilor de a concura la jocurile de la Paris, lucru pe care surorile Aleksiiva sunt sigure că nu vor să îl vadă.

Pe 26 iulie 2024, râul Sena din Paris va găzdui ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv, care are loc o dată la patru ani.

Opinia ta contează. Comentează!