Ședința Parlamentului în cadrul căreia urma să fie examinată legea anticriză în contextul COVID-19, boicotată de PSRM și PD
Politic 2 aprilie 2020, 20:18 | 1617

Ședința de azi a Parlamentului, în cadrul căreia urma să fie examinată legea anticriză, elaborată de Guvern în contextul COVID-19, a fost boicotată de către deputații PSRM și ai PD. Premierul Ion Chicu urma să prezinte proiectul de lege, prin care și-a asumat ieri răspunderea și care prevede cheltuieli de 816 milioane de lei. Din lipsă de cvorum, președintele Legislativului Zinaida Greceanâi a anulat ședința, provocând un adevărat scandal.

În secunda următoare, Zinaida Greceanâi a închis microfoanele, iar premierul Chicu a ieșit din sala de plen. Vicepreședintele Legislativului Mihai Popșoi a încercat să continue ședința.

Transmisiunea din plenul Parlamentului a fost blocată, astfel că discursurile deputaților n-au mai putut fi văzute și auzite. În schimb, transmisiunea din sala de presă a Legislativului a fost fără probleme. Acolo apăruse la declarații premierul Ion Chicu.

Ulterior, la declarații a iești și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Mai apoi, au ieșit la declarații și reprezentanții PSRM.

Iar Partidul Democrat a transmis printr-un comunicat de presă că ”fracțiunea PDM nu s-a prezentat la ședința Parlamentului pentru că măsurile economice din proiectul Guvernului au fost discutate anterior pe platforma Consiliului Coaliției de guvernare, iar prezentarea asumării răspunderii de către Guvern nu presupune sesiune de întrebări și răspunsuri”. 

Opinia ta contează. Comentează!