Secretele Puterii | Ministrul Brînzan, despre costurile Arenei Chișinău, construcția căreia va continua
Economic 3 octombrie 2019, 09:31 | 1780

Statul Republica Moldova ar trebui să mai vireze companiei care construiește Arena Chișinău încă 36 de milioane de euro, în următorii 12 ani, pentru a nu pierde restul de 59 de hectare de teren din jurul edificiului, susține ministrul Economiei Vadim Brînzan.

Ministrul a vorbit, în cadrul emisiuni „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, despre situația de la Arena Chișinău, acolo unde au fost alocate 69 de hectare de teren unei companii din Turcia pentru a construi edificiul, chiar dacă infrastructura sportivă ar urma să acopere doar 10 hectare.

El a acuzat fosta guvernare că „nu a avut o viziune atunci când a planificat construirea acestei arene”, dar că acum există deja un plan de dezvoltare și că se caută soluții și pentru valorificarea a restul de 59 de hectare de teren.

„Este management nou. Deja s-au rezolvat problemele cu gazificarea, aprovizionarea cu apă, căile de acces”, a spus ministrul, precizând că statul trebuie să vireze anual câte 3 milioane de euro companiei constructoare, în următorii 12 ani, pentru a nu pierde cele 59 de hectare adiacente arenei, gajate în prezent.

Asta în condițiile în care deja au fost plătite 10 milioane de euro pentru acest proiect.

Opinia ta contează. Comentează!