Patrula Jurnal TV, 14 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Trei persoane, între care un preot, au mers la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani să garanteze pentru eliberarea din arest preventiv a omului de încredere al lui Vladimir Andronachi, Anatolie Blonschi, reținut în dosarul „Frauda bancară”. Informația a fost comunicată de șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Ședința de judecată, la care a fost prezent Blonschi, a fost întreruptă și va fi reluată luni, 15 ianuarie.

În Rusia, soțiile bărbaților trimiși să lupte în Ucraina desfășoară acțiuni de protest, cerând ca bărbații lor să se întoarcă de pe front. Furia crește printre cei apropiați rezerviștilor mobilizați la ordinele lui Vladimir Putin, în septembrie 2022, iar pe măsură ce se apropie data când se vor împlini doi ani de când Putin a declanșat invazia, femeile devin tot mai vocale, scrie France 24.

Acțiunile la care a recurs regimul separatist de la Tiraspol după intrarea în vigoare a noului Cod Vamal, care obligă firmele din stânga Nistrului să plătească taxe vamale la bugetul Republicii Moldova, sunt doar o scuză pentru a deteriora relațiile cu autoritățile de la Chișinău. Declarația a fost făcută de vicepremierului pentru Reintegrare, Oleg Serebrean, după ședința Cabinetului de miniștri. Tiraspolul ar urma să scumpească gazul şi curentul pentru persoanele juridice situate în stânga Nistrului, dar aflate sub jurisdicţia autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova, între care cele opt şcoli cu predare în limba română din Transnistria. Vicepremierului pentru Reintegrare a precizat că decizia Tiraspolului de a introduce mai multe taxe și de a revizui o serie de reglementări ce vizează agenții economici moldoveni, proprietari de terenuri în raionul Dubăsari, nu va duce la revizuirea Codului Vamal. Serebrean spune că urmează a fi luate alte nouă măsuri, scopul fiind încadrarea treptată a regiunii separatiste în câmpul legal al statului.

Opinia ta contează. Comentează!