VinOPERA - Primul Festival internațional sustenabil din Republica Moldova
Advertorial 1 septembrie 2022, 22:15 | 590

Toamna vine cu surprize și evenimente inedite. Pe 2 septembrie, Castel Mimi vă invita la Festivalul de muzică clasică VinOPERA, care, din acest an, a devenit internațional. La Bulboaca vor evolua artiști apreciați pe cele mai importante scene europene: Interpreta și Artista Poporului Republicii Moldova soprană de operă Valentina Naforniță, baritonul Iurii Samoilov, Maestru de Cor al Operei Naționale din București și Dirijor Principal al Orchestrei Simfonice Muntenia - Daniel Jinga, Tenorul Dumitru Mîțu, acompaniati de Orchestra simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”. Pregăterille sunt în toi, iar pe ultima sută de metri i-am surprins pe artiști la repetiția generală.

VinOPERA este primul festival sustenabil din Republica Moldova, organizat în concordanță cu principiile de dezvoltare durabilă. Organizatorii au avut grijă ca paharele din plastic să nu fie utilizate pe durata evenimentului și au venit cu o soluție în acest sens, iar datorită wine train-ului pus în circulație pe tronsonul Chisinau-Castel MIMI, circa 400 de mașini vor fi lăsate acasă, astfel evitând consumul combustibilului și micșorând volumul de dioxid de carbon eliminat.

Se anunta vreme frumoasa, așa că nu ezitați să fiți parte a magiei VinOPERA. Sunteți așteptați vineri, 2 septembrie la primul festival internațional ce îmbină vinul, opera și sustenabilitatea!

Opinia ta contează. Comentează!