Jurnalul orei 17, 25 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 25 octombrie 2022, 21:29 | 861

Prezentat de Vasile Luchianu

Făceau economii și înainte, iar acum reduc consumul de energie electrică la maximum. De televizor, fierbător sau aspirator - nici vorbă. Acesta din urmă a fost înlocuit cu tradiționala mătură. Este important să fim solidari acum, spun oamenii. Cum economisesc electricitatea locuitorii din satul Frumoasa, raionul Călărași aflați în cele ce urmează.

Rishi Sunak este, oficial, noul prim-ministru al Marii Britanii, după ce a fost primit astăzi de regele Charles al III-lea, care i-a încredințat formarea Guvernului. Sunak are sarcina de a conduce într-un moment în care țara se confruntă cu o serie de provocări. El a devenit al 57-lea premier și al treilea, în mai puțin de trei luni. În primul său discurs, Rishi Sunak a anunțat că urmează decizii dificile.

Comisia de la Veneția a expediat la Chișinău un șir de recomandări pe marginea proiectului de reformare a Curții Supreme de Justiție. Comisia propune reducerea în timp, sau graduală, a numărului de judecători ai CSJ. ”Verificarea extraordinară a judecătorilor prevăzută în proiectul de lege ar putea fi justificată doar în „circumstanțe excepționale”, consideră experții europeni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie