Vânturile, Valurile: Ediție specială - premiile anului.
Vânturile, Valurile 2 ianuarie 2022, 21:48 | 1778

Să ne amintim de laureații de anul trecut

La finalul anului 2020, echipa Vânturile, Valurile a înmânat cinci statuete cu ”Gânditorul de la Hamangia”. Lucrările au fost create de Andrei Sclifos, membru al Uniunii Meșterilor Populari din Moldova, recunoscut pentrul stilul său inconfundabil de a da viaţă lutului.

Cele cinci statuete au ajuns la personalități cu renume din domeniul literaturii, muzicii, picturii și filmului. Premiul special a ajuns la omul anului 2020. Iată cine au fost câștigătorii.

Premiul în literatură pentru proiecte editoriale a ajuns la Virgil Botnaru și editura Prut Internațional. Virgil Botnaru este absolvent al Facultății de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. A debutat cu volumul „Return to Innocence” pentru care a obținut mai multe premii, iar din 2014 este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Câștigătorul premiului pentru pictură a fost obținut de Ștefan Beiu, un artist cu renume la nivel internațional care a reușit să uimească nu doar pasionații de artă din țară, dar și de peste hotarele ei. De peste două decenii Ștefan Beiu este stabilit în Franța.

În 2020, Pasha Parfeni a fost desemnat câștigătorul premiului pentru muzică și poziție civică. Interpretul a utilizat cele mai tari instrumente pe care le are: vocea și vizibilitatea sa pentru a contribui la o schimbare spre bine a țării și societății noastre.

Premiul pentru film a ajuns la actorul, regizorul, scenaristul și producătorul Valeriu Andriuță care a reușit să colaboreze și cu regizori din străinătate, precum Pavel Lungin, Serghei Loznitsa sau Jaap van Heusden. Valeriu Andriuță a regizat două scurtmetraje, Chers amis și God Bless, și a montat mai multe spectacole de teatru, unele dintre acestea fiind premiate.

Valentina Casian a obținut premiul special „Omul Anului 2020”. Valentina este primar al municipiului Strășeni din anul 2011 și membru al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, dar și al Comitetului de Monitorizare al Consiliului Europei.

Opinia ta contează. Comentează!