Andrian Candu rămâne în afara cursei electorale
Politic 28 septembrie 2020, 20:17 | 1142

Curtea de Apel a menținut atăzi în vigoare decizia Comisiei Electorale Centrale prin care a fost respinsă cererea grupului de inițiativă al Pro Moldova de a-l înregistra pe Andrian Candu în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Într-o conferință de presă, președintele partidului a declarat că va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că pe 18 septembrie curent, Comisia Electorală Centrală a respins cu cinci voturi cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic PRO Moldova. Candu a prezentat la CEC semnăturile a 25 000 de susținători, fiind acceptate doar 18 000.

ANDRIAN CANDU, președintele PRO MOLDOVA: "Decizia Curții de Apel prin care se menține decizia CEC-ului, este una care ne dezamăgeste profund și care arată că nedreptatea este ridicată la rang de lege. Dar ne determină încă odată să fim mai hotărâți. Considerăm că si această decizie a instanței de judecată, ca și decizia CEC-ului este una politică. Cert este faptul că noi vom merge în continuare la Curtea Supremă de Justiție și vom ataca decizia luată azi de Curtea de Apel."

Opinia ta contează. Comentează!