Procurorul Iulia Popov, soția lui Ruslan Popov, a fost suspendată din funcție
Justiţie 28 iunie 2022, 19:42 | 940

Procurorul Iulia Popov, soția lui Ruslan Popov, fost adjunct al procurorului general Stoianoglo, a fost suspendată astăzi din funcția pe care o avea la Procuratura municipiului Chișinău. Ea a fost suspendată până la pronunțarea definitivă și irevocabilă a instanței. Iulia Popov este învinuită, la fel ca și soțul ei, de îmbogățire ilicită și fals în acte publice. Avocatul familiei Popov, Igor Hlopețchi, nu a comentat, deocamdată.

ANGELA MOTUZOC, președintele Consiliului Superior al Procurorilor: "Consiliul Superior al Procurorilor hotărăște: se admite demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a elibera acordul în vederea suspendării procurorului din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău Iulia Popov."

Iulia Popov este învinuită într-un dosar penal pornit în urma publicării de către experții de la Centrul de Investigații Jurnalistice a mai multor informații privind averile ascunse ale familiei celor doi procurori.

Potrivit portalului magistrat.md, Iulia Popov a primit licența de avocat în aprilie 2016 și a activat în cadrul brioului de avocați Ialoveni, unde a activat până în martie 2016. Aceasta a revenit în Procuratură în iulie 2020, la șapte luni după numirea soțului în funcția de adjunct al procurorului general. Numele Iuliei Popov a apărut alături de cel al soțului său în câteva anchete jurnalistice. Potrivit celei mai recente declarații de avere și interese personale, în 2021, Iulia Popov a ridicat venituri salariale în valoare de 184 de mii 202 lei de la Procuratura Generală, adică 15 mii 500 de lei pe lună. Anul trecut, Iulia Popov și-a procurat un Hyundai Santa Fe, care ar valora 663 de mii 400 de lei.

Familia Popov locuiește într-o casă de peste 210 metri pătrați, dobândită în 2006, și care ar valora 111 mii 753 de lei.

Soțul Iuliei Popov, Ruslan Popov, este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații. La sfârșitul lunii mai curent, procurorii anticorupție au încheiat urmărirea penală în privința acestuia. Popov se află sub control judiciar. Prima ședință de judecată în dosarul intentat pentru îmbogățire ilicită a fost programată pentru 15 iulie. Alături de Ruslan Popov, pe banca acuzaților vor mai fi soția, tatăl, soacra și un om de afaceri.

Opinia ta contează. Comentează!