Jurnalul orei 15, 15 Februarie
Jurnalul orei 15:00 15 februarie 2022, 19:22 | 937

Prezentat de Eugenia Apostu

Washingtonul a emis o avertizare de călătorie, prin care îi îndeamnă pe cetățenii americani să nu meargă în Republica Moldova și să părăsească de urgență regiunea transnistreană. Într-un comunicat oficial, Departamentului de Stat precizează că avertizarea se face în contextul situației pandemice, a tensiunilor din regiune și a conflictului nerezolvat din regiunea transnistreană.

Duma de Stat îi cere lui Vladimir Putin ”recunoașterea imediată” a republicilor separatiste din estul Ucrainei. Deputații ruși au adoptat astăzi o rezoluție, prin care îi propun lui Putin să recunoască Donețkul și Luganskul, controlate de mai bine de șapte ani de separatiștii pro-ruși din Donbas. La dezbaterile din Dumă, prim-adjunctul șefului Comisiei pentru Afaceri Externe din spațiul CSI, Kazbek Taisaev, a vorbit despre război, patriotism și ”lumea rusă”, care trebuie apărată. Acesta a fost susținut de marea majoritate a colegilor săi deputați.

Vladimir Zelenski a declarat ziua de miercuri, 16 februarie, ca fiind zi a "unităţii", pe fondul avertismentelor din Occident privind o posibilă invazie rusă în Ucraina la această dată, informează AFP. ”Rusia nu va invada Ucraina decât dacă este provocată", a declarat ambasadorul rus pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov. Între timp, Moscova anunță că retrage o parte din militarii săi de la frontiera cu Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie