Cornelia Dentiu și-a propus să aibă o medie impecabilă pentru a fi admisă la universitatea râvnită
Social 27 iunie 2022, 20:22 | 11888

Zece pe linie la examenele de bacalaureat pare o reușită din domeniul fantasticului, dar peste 40 de tineri au reușit această performanță. Pentru Cornelia Dentiu patru de zece la examenele de bacalaureat a devenit o provocare. Rezultatele tinerei nu sunt întâmplătoare. Eleva și-a propus să aibă o medie impecabilă pentru a fi admisă la universitatea râvnită.

Cornelia Dentiu este proaspăta absolventă a Liceului Teoretic „Dragoș-Vodă” din comuna Stăuceni. Pentru că a ocupat locul II la olimpiada republicană la limba și literatura română, Cornelia a luat un zece din oficiu la unul din cele patru examene de bacalaureat. Pe celelalte trei le-a susținut cu brio și a obținut în total patru de zece.

CORNELIA DENTIU, absolventă: "Sincer, aveam frică de rezultate și cumva așteptam să-mi spună ceilalți ce note am. Directoarea școlii ne-a scris că avem o elevă cu zece și atunci nu am mai avut răbdare și am intrat să verific."

Părinții Corneliei au fost siguri că va avea zece pe linie.

CORNELIA DENTIU, absolventă: "Ei îmi spuneau că sunt sută la sută siguri că voi avea zece. Mereu sunt siguri de rezultatele mele. Părinții mei niciodată nu au fost stricți cu acest fapt. Singură mi-am dezvoltat acest simț al responsabilității și disciplinei. Nu pot spune că am fost impusă sau."

Nu a învățat zi și noapte, nu a cheltuit banii pentru meditații și nu este elevă a unui liceu de fițe. Dar...are secretele ei, iar secretul unei eleve de nota este:

CORNELIA DENTIU, absolventă: "Probabil faptul că învăț sistematic și mă pregătesc de fiecare dată. Nu am luat niciun fel de meditații. Am învățat independent și asta s-a întâmplat cam cu două săptămâni înainte de examen."

Deși abia a aflat notele, Cornelia a fost acceptată deja la o universitate din Franța. Tânăra a ales o facultate de limbi străine aplicate.

CORNELIA DENTIU, absolventă: "Am aplicat încă de cu iarnă la studii în Franța și deja am fost acceptată la o universitate în Paris. Simt o atracție deosebită față de limbi și îmi este ușor să le studiez și îmi place chestia asta."

Încă nu știe dacă după studiile în Franța se va întoarce sau nu acasă, dar își dorește să revină dacă în țară s-ar schimba lucrurile.

CORNELIA DENTIU, absolventă: "Încă nu sunt sigură de acest fapt, dar nu neg faptul că există o șansă de a mă întoarce. Mi-ar plăcea să fac o mică schimbare și să cred că pot fi această schimbare. -Dacă s-ar schimba lucrurile aici acasă? -Da, exact."

Media zece la examenul de bacalaureat a fost obținută, până în acest moment, de 43 de candidați. Acești absolvenți sunt din Bălți, Căușeni, Chișinău, Drochia, Hâncești, Orhei, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Tiraspol și Ungheni.

Opinia ta contează. Comentează!