Acesta este orașul Santiago, capitala statului sud-american Chile. O zibetă, un animal carnivor destul de periculos, a fost văzută pe străzi, lucru care nu s-a mai întâmplat de mai bine de trei decenii, potrivit autorităților.

În Barcelona au venit mistreți, din dealurile de lângă oraș, iar câteva rațe sălbatice au fost filmate în timp ce se plimbau, în liniște, în apropierea teatrului ”Comedie Franceză” din centrul Parisului.

În Mediterană, delfinii și-au făcut din nou apariția în preajma mai multor porturi, iar în Parcul Național Calanques, de lângă Marsilia au reapărut specii rare de pescăruși. Alte imagini, surprinse de o cameră video de supraveghere, arată două căprioare pe străzile oraşului, în timpul nopţii.

Iar un coiot a fost zărit plimbându-se pe un trotuar din Toronto.

Amintim că majoritatea capitalelor și orașelor mari ale lumii se află sub incidența unor restricții fără precedent impuse de autorități. Oamenii pot să iasă din case doar pentru strictul necesar. Cum străzile sunt tot mai pustii, tot mai multe specii de animale ies din adăposturi pentru a căuta hrană.