Jurnalul orei 17, 13 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 13 octombrie 2022, 18:11 | 710

Prezentat de Vasile Luchianu

Adunarea Generală a ONU a condamnat cu o „majoritate covârşitoare” anexările ilegale de teritorii ucrainene de către Rusia. Asta după ce la sfârşitul lunii septembrie, Moscova şi-a folosit dreptul de veto pentru a bloca în Consiliul de Securitate aceeaşi rezoluţie de condamnare a acțiunilor sale. Printre cele 143 de state, care au votat acum ”pentru” condamnarea Moscovei este și Republica Moldova. ”Împotrivă” au votat Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord şi Nicaragua.

Rușii au atacat în această dimineață Kievul cu drone kamikaze și au lovit orașul-port Nikolaev cu rachete. În același timp, forțele ucrainene anunță că au eliberat cinci sate din regiunea Herson și continuă să avanseze pe fronturile din est și sud. "Teroarea rusă împotriva poporului nostru nu va rămâne nepedepsită”, promite președintele Volodimir Zelenski.

Blocul comuniștilor și socialiștilor a cerut astăzi audierea în Parlament a ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, a secretarului Consiliului Suprem de Securitate, Dorin Recean, dar și a șefei statului, Maia Sandu. Opoziția vrea ca aceștia să explice incidentul de luni, când trei rachete rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Inițial, deputații puterii i-au rugat pe cei din opoziție să spună clar ce cred despre războiul din Ucraina, agresiunea Rusiei și noile riscuri pentru Republica Moldova. Cu ce s-a încheiat seria de replici, vedeți în continuare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie