Jurnalul orei 19, 15 Februarie
Jurnalul orei 19:00 15 februarie 2024, 21:05 | 871

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Transportatorii și-au adus astăzi, într-o manifestație de protest, microbuzele și autobuzele în centrul Chișinăului. Oamenii sunt nemulțumiți de noul Cod al transportului, votat de Parlament în decembrie trecut. Ce suspiciuni au reprezentanții guvernării în legătură cu protestele, aflați imediat!

2. Companiile de asigurări vor fi invitate săptămâna viitoare la Ministerul Agriculturii ca să prezinte întreg portofoliul de asigurări pe care îl au în agricultură, iar ulterior va avea loc o discuție cu fermierii. Promisiunea a fost făcută de ministrul, Vladimir Bolea, care a fost audiat astăzi în Parlament.

3. Energocom a achiziționat pentru sezonul rece 2023-2024 aproximativ 600 de milioane de metri cubi de gaze naturale. Gazul cumpărat de stat și transmis ulterior companiei Moldovagaz pentru a fi furnizat consumatorilor a costat aproximativ 246 de milioane de dolari.

4. La Chișinău a fost prezentat astăzi Planul comun al Guvernului și organizațiilor internaționale privind gestiunea crizei refugiaților ucraineni în Republica Moldova. Accentele sunt puse pe reintegrare și acces la programele sociale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie