Au fost proteste în întreaga Rusie, după ce Putin a anunțat o mobilizare militară parțială
Externe 22 septembrie 2022, 18:33 | 430

Decretul lui Vladimir Putin privind mobilizarea a stârnit proteste în mai toată Rusia. Oamenii au ieșit în stradă și au scandat cât au putut de tare că sunt împotriva războiului. Poliția a aplicat forța și i-a bătut pe manifestanți înainte să-i bage în mașini. Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a anunțat că în aproape 40 de localități au fost reținuți peste o mie 300 de manifestanți anti-Putin. Aceștia riscă acum până la 15 ani de închisoare.

Dintre arestările anunțate, peste 500 au fost făcute în Moscova și 524 - în St. Petersburg. În baza legilor anti-protest ale Federației Ruse, mitingurile neautorizate sunt considerate ilegale. Procuratura de la Moscova a avertizat că cei care organizează sau participă la proteste riscă până la 15 ani de închisoare. Poliția a aplicat forța și a lovit manifestanții cu bastoane.

O acțiune anti-război a fost organizată și la Ambasada Rusiei din Argentina.

Și în centrul Berlinului lumea s-a adunat pentru a se pronunța împotriva mobilizării din Rusia.

Vladimir Putin a anunțat ieri mobilizare parțială, sub pretextul pericol pentru integritatea Rusiei. Bărbații, în mare parte rezerviști sub 35 de ani, care au grade militare, au primit înștiințări scrise în birourile lor sau la domiciliu. În unele cazuri, li s-au verificat actele de identitate pe stradă și li s-a spus să se prezinte la un control de sănătate. Alții au primit comenzi prin telefon.

Tot ieri, Mişcarea tineretului prodemocraţie din Rusia "Vesna" a lansat un apel la protest, anti-Putin, pe întregul teritoriu al Federaţiei Ruse.

Opinia ta contează. Comentează!