Pacienta care poartă numele victoriei

Faceți cunoștință cu Victoria. Cazul ei putea rămâne doar o statistică, dar noi am decis să o știe o țară întreagă, căci a trecut prin foc, metaforic vorbind, și astăzi este o învingătoare. A dezarmat Covidul într-un moment în care medicii luptau și o rugau să se țină de ultima șansă la viață. Căci are bebeluș de crescut. Și nu doar un copilaș o aștepta acasă.

În acesti aproape doi ani de lupta pentru viata, in conditii incerte, in capcane aranjate viclean de acest virus nemilos, profesorul Victor Cojocaru a reinviat cu fiecare suflet salvat. Victoria este una dintre pacientele care a ales să lupte si a tras lozul cistigator, unicul care a tinut-o in viata.

Era in Turcia, acolo locuieste alaturi de sot si cei 3 copii. Al patrulea era pe drum, asa ca mama a decis sa revina acasa ca sa nasca in Moldova.

A fost precauta si isi vedea doar in roz aceste luni de concediu maternal.

Cel de-al patrulea copil a venit pe lume fiind ajutat de medici la Centrul Mamei si al Copilului, timp in care mama fusese indusa in coma medicamentoasa.

In doar citeva zile ajunsese la Spitalul Clinic Municipal Timofei Ignatenco. Acolo a vazut cum se sting oameni fara un dram de sansa de a-si reveni.

Multe dintre victimele covidului, din pacate, nu mai pot avea remuscari, nu mai au sanse sa-si repare greseala. Pentru ca nu mai au sansa la viata.

Opinia ta contează. Comentează!