Descinderi nocturne în Chișinău; Mai multe persoane au fost surprinse într-un local, care activa după ora 20:00
Social 27 aprilie 2021, 19:51 | 20144

Contrar restricțiilor și amenzilor aplicate, unele localuri din Chișinău continuă să activeze noaptea cu obloanele trase. Tinerii se distrează și chefuiesc în timp ce unii se zbat între viață și moarte pe paturile de spital. Polițiștii și mascații de la ”Fulger” au descins într-un local din centrul capitalei, care activa după ora 20:00. Cheful s-a încheiat cu amenzi usturătoare atât pentru clienți, cât și pentru angajații localului.

Era trecut de ora 22:00, ușa localului era încuiată, geamurile erau acoperite cu draperii negre pentru a nu reflecta lumina din interior, iar la mese se aflau mai mult de 15 persoane, fără măști de protecție și în stare de ebrietate.

Rugați să prezinte buletinele pentru a fi documentați, petrecăreții s-au dat în spectacol.

Alți petrecăreți nu au scos un cuvânt când au fost luați la întrebări de reporterul Jurnal TV și au preferat să-și ascundă fețele.

Administratorul localului ne-a spus că până la ora 20:00 toți clineții s-au achitat și urmau să plece acasă. Asta deși în momentul în care polițiștii au intrat în interior era trecut de ora 22:00.

Administrator: "- Oasepeții ne-au rugat să ne reținem. Ei își consumă băutuirle și îi petrecem acasă. - Dar știți că este pandemie și mor zeci de oameni? - Da, dar respectăm toate normele. - Localurile trebuie să fie închise. - Da, corect, noi pe nimeni nu mai deservim. - Este ora 22:00, după 20:00 localurile nu mai activează. Dumneavostră de ce activați? - Să-i punem cu forța să plece sau ce? - Da. Este stare de urgență și puteți să le explicați că, după 20:00, nu mai activați. - Noi le spunem, dar acum așa s-a întâmplat. - Plus la toate aveți kalean, Iqos. Cunoașteți că în încăperi nu se mai fumează? - Da. Noi ne străduim să rezolvăm această problemă, dar nu ne iese. - Dumneavostră mergeți împotriva legilor care sunt votate în Parlament. - Da, este greșeala nostră."

Potrivit poliției, pentru nerespectarea restricțiilor impuse pe timpul stării de urgență, toți clienții care s-au aflat după ora 20:00 în localul cu pricina au primit amenzi de la două până la cinci mii de lei, iar proprietarul s-a ales cu o sancțiune de până la 30 mii lei. Mai mult, au fost amendați cu încă 1.500 de lei cei care au fumat narghilea și IQOS în interior, iar persoana juridică s-a ales cu o sancțiune de până la 15 mii de lei și privarea de dreptul de a desfășura activitate pe un termen de la șase la 12 luni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie