Aproape 100 de pompieri și salvatori au fost premiați la „Gala bărbăției” a IGSU
Social 22 februarie 2020, 00:57 | 1760

Aproape 100 de pompieri si salvatori din Republica Moldova au fost rasplatiti astazi pentru curajul si profesionalismul de care dau dovada zi de zi. Ei au fost premiati in cadrul unui eveniment numit „Gala barbatiei”, care a fost organizat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Cel mai bun pompier al anului 2019 a fost desemnat Andrei Tănasev din orașul Dubăsari. El ne-a spus că fiecare misiune în care merge este o nouă provocare.

Titlul de cel mai bun paramedic i-a revenit lui Victor Matcaș. El este cel care acordă primul ajutor persoanelor aflate în situații de risc.

Cu titlul de onoare al Ministerului Afacerilor Interne s-a ales comandantul Detașamentului de salvatori și pompieri din sectorul Râşcani Oleg Melnic. El este cel care a coordonat intervenția în urma exploziei devastatoare care s-a produs în octombrie 2019 într-un bloc de pe bulevardul Moscova din Chişinău. „A fost o operațiune complicată şi în asemenea condiţii nu oricine ar putea să reziste”, a declarat Oleg Melnic.

Și patrupedului Jessy, care timp de cinci ani este alături de stăpânul său în toate misiunile, i s-a dat o diplomă. Iar căpitanul Vitalie Rusu, din Detașamentul de pompieri şi salvatori din sectorul Botanica, care în dimineața zilei de 3 februarie a salvat de la înec o fată de 14 ani, a primit Crucea „Pentru Merit”, clasa a doua.

În total, 98 de salvatori şi pompieri s-au învrednicit de menţiuni, titluri de onoare, diplome şi medalii, iar mai mulţi subofiţeri şi ofiţeri au primit grade speciale. În cadrul evenimentului au fost menţionaţi cei mai buni pompieri, salvatori, scafandri, paramedici, chinologi conducători de intervenţie, psihologi, comunicatori şi formatori în domeniu. „Gala bărbăţiei” s-a desfăşurat pentru al cincilea an consecutiv. În cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență activează peste 2.000 de pompieri și salvatori. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie