Veaceslav Platon va fi persoană de încredere a candidatului independent Veaceslav Valico
Politic 25 iunie 2021, 15:44 | 1268

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon va fi persoana de încredere a candidatului independent pentru alegerile din 11 iulie, Veaceslav Valco. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală. Doi membrii ai CEC au fost împotrivă. Veaceslav Platon, achitat recent la cererea procurorilor în dosarul privind jaful din sistemul bancar, figurează în mai multe alte cauze penale în Republica Moldova.

Cu inițiativa în privința lui Veaceslav Platon la CEC s-a dus candidatul independent Veaceslav Valco. Acesta a devenit faimos pe timpul lui Vladimir Plahotniuc. Valco a participat la protestul din iunie 2019, organizat de PD, împotriva coaliției ACUM-PSRM. Manifestația a culminat cu aruncarea curcanilor peste gardul Președinției.

Veaceslav Platon spune că el este cel care i-a propus lui Valco să-l reprezinte, iar principalul lui scop este ca să aibă posibilitatea de a participa la dezbateri electorale. Întrebat dacă va face agitație mai mult pentru un candidat sau împotriva unui alt concurent electoral, Platon a spus că vrea să ”le deschidă ochii cetățenilor”.

VEACESLAV PLATON, om de afaceri: "- De ce anume Veaceslav Valco? - Cine a fost de acord, cu acela am mers. În afară de aceasta, omul are viziuni anti-sistem. Nu e încadrat în nicio paradigmă politică. E un om de opoziție. - El a fost de opoziție și atunci când a participat la mitingul PD din 2019? - Eu nu știu. Eu pe atunci eram după gratii. Dar omul a realizat că a făcut o greșeală. A înțeles că nu a procedat corect. Oricine are dreptul să greșească și oricine are dreptul să-și repare greșeala. - Veți participa la dezbateri electorale? - Da, eu voi participa la dezbateri electorale și acesta este unul din scopurile de bază. - Eu voi încerca, prin agitație, să le deschid oamenilor ochii asupra a ceea ce se întâmplă în țara noastră."

Precizăm că statutul de persoană de încredere al lui Veaceslav Platon pentru Veaceslav Valco a fost aprobat de Comisia Electorală Centrală cu votul a șase membri. Doar membrii CEC, Dorin Cimil și Dumitru Pavel, nu au ridicat mâna pentru această hotărâre. Platon, achitat recent la cererea procurorilor în dosarul privind jaful din sistemul bancar, figurează în mai multe alte cauze penale în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!