Jurnalul orei 17, 14 Iunie
Jurnalul orei 17:00 14 iunie 2021, 18:55 | 639

Prezentat de Vasile Luchianu

La Chișinău au fost comemorate victimele deportărilor staliniste din iunie 1941. Evenimentul a avut loc în preajma monumentului "Trenul durerii" din scuarul Gării. Acțiunea de comemorare vine să marcheze împlinirea a 80 de ani de la procesul de distrugere a elitelor naționale din Basarabia de către autoritățile sovietice.

Omul de afaceri condamnat Veaceaslav Platon a confirmat că pregătește manifestații împotriva Maiei Sandu și a celor de la PAS. Mai mult, astăzi, Platon a menționat că nu exclude chiar revenirea sa în politică. Șefa statului l-a acuzat recent că ar „reprezinta un pericol la adresa securității țării”, iar în replică Platon a spus că o va acționa în judecată.

În mijlocul copiilor - așa și-a sărbătorit a 89-a aniversare tatăl lui Guguță, Spiridon Vangheli. Autorul celor mai cunoscute opere pentru copii a mers, cu ocazia zilei sale de naștere, la grădinița ”Regina Maria” din orașul Ialoveni, unde picii i-au pregătit o surpriză. Îmbrăcați la patru ace şi cu flori în mâini, aceștia au cântat fragmente din cele mai cunoscute povestiri ale scriitorului. Vădit emoționat, Spiridon Vangheli a venit cu un îndemn pentru fidelii săi cititori - să crească și să salveze națiunea.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie
LIVE