Jurnalul orei 15, 16 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 16 noiembrie 2022, 20:09 | 570

Prezentat de Eugenia Apostu

Ministerul Afacerilor Interne a ridicat gradul de alertă ca urmare a rachetei care a lovit aseară teritoriul Poloniei și au provocat pierderi de vieți omenești. Totodată, MAI a ridicat gradul de atenție pe segementul de frontieră cu Ucraina, după ce au avut loc sistări temporare a activității tuturor punctelor de trecere a frontierei de stat ale Ucrainei.

Procurorii îi acuză pe avocații lui Vladimir Plahotniuc de tergiversarea finalizării urmăririi penale în lipsa acestuia pe dosarul numit generic „Frauda bancară”. Apărarea fostului lider PD a reușit să obțină, invocând diverse motive, amânarea a șase ședințe de judecată în care instanța urma să dea acordul de finalizare a urmăririi penale, afirmă procurorii anticorupție. Avocații lui Plahotniuc nu au reacționat, deocamdată.

Președintele Poloniei a declarat în reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate că racheta, care a căzut aseară în țara sa și a ucis doi oameni, a fost, cităm, ”probabil un incident nefericit” și că nu există acum nicio dovadă că proiectilul a fost tras de Rusia. "Există multe indicii că ar fi fost o rachetă de apărare aeriană, care, din păcate, a căzut pe teritoriul polonez", a punctat Andrzej Duda. Și membrii NATO se află într-o reuniune de urgență pentru a examina situația. Președintele Statelor Unite a declarat că este improbabil ca aceasta să fi fost lansată din Rusia și că investigațiile sunt în derulare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie