Nouă antreprenoare au primit câte un milion 600 de mii de lei, credit nerambursabil din partea statului
Social 20 noiembrie 2020, 18:12 | 3790

Nouă antreprenoare au primit câte aproape un milion 600 de mii de lei, drept credit nerambursabil din partea statului, pentru a-și dezvolta afacerile. Companiile celor nouă femei cu spirit întreprinzător au fost selectate într-un concurs, la care au participat alte 90 de firme. Câștigătorii spun că vor cheltui banii pe modernizare și ridicarea calității serviciilor prestate.

Majoritatea întreprinderilor selectate, șapte la număr, sunt antrenate în fabricarea articolelor din metal, textile, accesorii, în producerea uleiurilor sau a produselor de panificație. Nadejda Croitor își propune să investească banii în confecționarea susținători plantari.

NADEJDA CROITOR, antreprenoare: "Este o premieră. Ne propunem să aducem din grant utilaje care să ne permită să lansăm o linie de producere a susținătorilor plantare, prin care o să minimizăm importurile, pentru că până acum tot ce se vindea la noi în țară vine doar din import. O să creștem numărul angajaților și ne ambiționăm să mergem și pentru export."

Planuri mari are și Elena Vetrici din satul Chirileni, raionul Ungheni.

ELENA VETRICI, antreprenoare din satul Chirileni, raionul Ungheni: "Suntem printre primii care am adus goji în Republica Moldova am multiplicat goji spre vânzare, singura companie care avem dreptul să-l vindem."

Din creditul nerambursabil, Elena Vetrici vrea să achiziționeze o linie de procesare.

ELENA VETRICI, antreprenoare din satul Chirileni, raionul Ungheni: "Românii procesau materia noastră primă și era ca produsul lor finit, dar de ce să nu fie produs de Moldova. Anume să producem sucuri și dulcețuri la baza cărora vor sta goji, dar va fi amestec cu alte pomușoare."

La concurs a participat și o companie, care oferă programe de instruire în domeniul tehnologiilor informaționale pentru copii și adolescenți.

DIANA RAȚA, directoarea unui centru educațional: "Noi ne propunem să optimizăm toate costurile ce țin de marketing și de comunicarea cu piața, pentru că cel mai complicat în domeniul nostru este să explicăm de ce tehnologiile trebuie să existe în viața copiilor, adolescenților și de ce tehnologiile în educație oferă un plus valoare extrem de mare. Există lucruri cu care noi ne mândrim, ca și echipă, sunt rezultatele copiilor la competiții naționale și internaționale."

Valoarea totală a finanțării nerambursabile pentru cele 9 întreprinderi este de 9,9 milioane de lei. Granturile au fost oferite din bugetul de stat, în cadrul Programului ”Femei în Afaceri”, implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie