Angajatul INSP rămâne în arest
Justiţie 8 noiembrie 2023, 19:56 | 389

Agentul de patrulare care se afla la volanul mașinii implicate în accidentul de lângă Aeroportul Chișinău, soldat cu decesul a doi motocicliști, rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocaților, care au cerut eliberarea polițistului. Ofițerul este cercetat penal și riscă până la zece ani de închisoare.

Polițistul de patrulare nu a fost prezent la ședință, invocând probleme de sănătate. Avocatul acestuia a declarat că bărbatul pledează nevinovat. ”Mașina de poliție se afla într-o misiune. Avea toate semnalele incluse”, a precizat Igor Hloperțchi.

IGOR HLOPEȚCHI, avocat: "Clientul meu pledează nevinovat. A fost identificat un martor, care ne-a declarat că a observat că două motociclete s-au luat la întrecere, au fost organizate niște curse ilegale și neautorizate, circumstanțe care urmează să fie verificate în cadrul cauzei penale. Era o viteză mult peste limita legală, de peste 160 de kilometri la oră. Vina pentru această tragedie nu o poartă clientul meu, iar în cadrul procesului vom demonstra nevinovăția acestuia prin toate mijloacele legale."

Accidentul rutier s-a produs la sfârșitul lunii octombrie. O motocicletă care se deplasa pe bulevardul Dacia s-a ciocnit violent cu o mașină de patrulare a Inspectoratului Național de Securitate Publică. Motociclistul și pasagera acestuia au murit pe loc. Ofițerul de poliție care se afla la volanul mașinii de serviciu a fost reținut și plasat în arest preventiv. El este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră sau exploatarea mijloacelor de transport.

Opinia ta contează. Comentează!