O nouă ședință în dosarul ”Energocom”
Justiţie 5 decembrie 2022, 15:35 | 470

O nouă ședință de judecată în dosarul ”Energocom”, în care Igor Dodon este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, s-a desfășurat astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Avocații lui Dodon afirmă că rechizitoriul procurorului conține mai multe neclarități. Dodon în continuare pledează nevinovat.

Următoarea ședință va avea loc pe 23 decembrie. Igor Dodon este învinuit de faptul că în perioada 2008-2009, când era ministru al Economiei, ar fi aprobat un contract de achiziție a energiei electrice, contrar atribuțiilor sale. Statul ar fi fost prejudiciat atunci cu aproape 124 de milioane de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

IGOR DODON, fost președinte al Republicii Moldova: "Eu nu am nimic cu acest dosar. Astăzi, a fost citită referința avocaților, iar învinuirea nu este bazată pe nimic. Deci, eu sunt ferm convins că voi fi achitat pe acest dosar. - Procurorii nu au prezentat probe care ar demonstra vinovăția dumneavoastră? - Eu nu am avut nimic cu acel contract. Eu nu am semnat contractul. Este un aviz care a fost prezentat de către procurori și care nu este original, este doar o copie. Ei pretind că este semnătura mea, dar eu nu am semnat. Nu este clar de ce ”Energocom” spune că a avut pierderi de la acel contract, dacă el dimpotrivă, a încasat mai mulți bani și a avut și profit."

Opinia ta contează. Comentează!