Jurnalul orei 17, 22 Februarie
Jurnalul orei 17:00 22 februarie 2024, 22:06 | 780

Prezentat de Vasile Luchianu

Pe drumul de acces spre vama Leușeni se circulă în regim normal, după ce a fost blocat aproape cinci ore de către fermierii protestatari. O discuție cu agricultorii nemulțumiți era programată pentru ziua de ieri, dar a fost amânată pentru mâine, la ora 14:00. Reprezentanții Ministerului Agriculturii ne-au declarat că cerințele fermierilor sunt în curs de examinare.

La Chișinău se desfășoară cea de-a II-a ediție a Forumului Economic Internațional. Timp de două zile, oameni de afaceri, investitori, experți și lideri de opinie din mai multe țări europene vor face schimb de idei pentru a crea parteneriate viabile în Republica Moldova. Astăzi se discută despre dezvoltarea orașelor inteligente, tehnologia informațională, industria alimentară și energia regenerabilă.

Trupa Teatrului „Luceafărul” pregătește o premieră a spectacolului „Făt-Frumos: Renașterea”. Actorii au de jucat o poveste fascinantă, care îmbină tradiția cu elemente moderne. Spectatorii, de la mic la mare, vor vedea o reinterpretare a mitului eroului Făt-Frumos. Îndemnăm publicul să reconsidere ideile preconcepute despre eroi și să descopere că oricine poate fi erou atât timp cât își dorește acest lucru, ne-a mărturisit regizorul Slava Sambriș.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie