O serie de servicii oferite de ASP se IEFTINESC: Înregistarea căsătoriei va fi gratuită; Înmatricularea auto - 400 de lei
Economic 6 octombrie 2021, 21:33 | 902

De pe 1 noiembrie se ieftinesc, sau chiar vor fi gratuite, o serie de servicii oferite de Agenția Servicii Publice. Printre altele, este vorba de eliberarea actelor de identitate, înmatricularea vehiculelor, înregistrarea și furnizarea informațiilor din cadastrul bunurilor imobile. Sunt vizate și alte servicii, a declarat directorul ASP, în ședința de Guvern.

MIRCEA EȘANU, director al Agenției Servicii Publice: "Doar ca să dau câteva exemple de reducere de costuri pe care urmează să le operăm. Înregistrarea căsătoriei care astăzi este la un cost de 260 de lei va fi cu titlu gratuit. Modificarea sau rectificare actelor de stare civilă de la 140 de lei la 50 de lei. Înmatricularea vehiculului de la 600 la 400 de lei."

Este omisă și taxa pentru restabilirea pașaportului pierdut. În cazul înregistrării primare a terenului, plata scade de la 320 la 240 de lei. Pentru localitățile rurale, tariful va fi redus cu încă 50 la sută - adică 120 de lei. Estimarea Agenției Servicii Publice privind reducerea poverii tarifare de pe umerii cetățenilor este de aproximativ 25 de milioane de lei anual.

Opinia ta contează. Comentează!