Jurnalul orei 15, 21 Iunie
Jurnalul orei 15:00 21 iunie 2023, 15:48 | 483

Prezentat de Călin Jucovschi

Naționala Republicii Moldova a obținut ieri o victorie impresionantă asupra reprezentativei Poloniei, scor 3-2, în cel de-al patrulea meci din preliminariile Campionatului European 2024. La pauză, scorul de pe tabelă era 0-2 pentru polonezi, dar lucrurile s-au schimbat ireversibil. Eroul serii a fost atacantul Ion Nicolaescu.

Simpatizanții și unii membri ai Partidului Șor, scos recent în afara legii, au pornit ieri o acțiune de protest în centrul Chișinăului. Manifestanții s-au adunat în fața Președinției, iar apoi s-au îndreptat spre Parlament. Pentru a atrage atenția asupra lor, protestatarii au purtat sicrie, care în opinia lor simbolizează moartea democrației. Mulțimea a fost întâlnită de poliție, care a blocat accesul spre clădirea legislativului. Au urmat altercații și îmbrânceli. Inspectoratul General al Poliției nu a comentat situația, deocamdată.

Ședința Guvernului a fost marcată de un schimb de replici între premierul Dorin Recean și bașcanul în exercițiu, Irina Vlah. Altercațiile au izbucnit în timpul examinării proiectului prin care Republica Moldova va renunța la sărbătoarea sovietică „9 mai” și va comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial pe 8 mai. Irina Vlah a cerut ca membrii Cabinetului de miniștri să nu dea un aviz pozitiv proiectului Parlamentului și i-a acuzat pe deputații PAS că nu cunosc istoria.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie