Imagini rare surprinse la Cernobâl
Externe 2 octombrie 2019, 17:49 | 1286

Imagini rare au fost surprinse de un grup de jurnalisti in interiorul camerei de control a Centralei Nucleare de la Cernobal, devastata in urma catastrofei din aprilie 1986. Ce a ramas in urma celui mai grav accident nuclear din istorie, vedeti in continuare.

UCRAINA Filmarea a fost realizată de un grup de 15 jurnaliști, ce a avut acces în camera de control a Centralei Nucleare de la Cernobâl, zonă în care puțini curioși au intrat până în prezent. Imaginile arată consecințele devastatoare ale catastrofei în urma căreia peste opt milioane de oameni au fost expuși la radiații. Instrumentele de înaltă tehnologie din centrala sovietică zac distruse de explozie, iar în încăpere nivelul de radiație este încă de 40 de mii de ori mai mare decât cel normal. Din acest motiv, jurnaliștii au purtat un costum special și au petrecut în interior doar cinci minute.

COREEA DE NORD Coreea de Nord nu are nicio intenţie să renunţe la arsenalul său nuclear. Potrivit Reuters, Phenianul a lansat o rachetă balistică de pe un submarin, la câteva ore după ce a transmis că va relua negocierile cu Statele Unite privind denuclearizarea țării. Racheta a zburat aproximativ 450 de kilometri și a ajuns în Marea Japoniei. Gestul, care reprezintă o încălcare a rezoluţiilor ONU, ce interzic Coreei de Nord să utilizeze orice rachetă balistică, a fost condamnat de lideri din lumea întreagă.

RUSIA Consumul de alcool în Rusia a scăzut cu peste 40 la sută în perioada 2003-2014. Concluzia apare într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care pune fenomenul pe seama unor măsuri implementate de autorități. Mai exact, interdicţia ca magazinele să vândă băuturi alcoolice după ora 23, creşterea taxelor pentru alcool şi interzicerea publicităţii la aceste băuturi. În consecință, a crescut speranţa de viaţă, care a atins în 2018 un maxim istoric de 78 de ani pentru femei şi de 68 de ani pentru bărbaţi. 

Opinia ta contează. Comentează!