Solicitat să comenteze negocierile în formatul „5+2”, reprezentantul special al OSCE Thomas Mayr-Harting a subliniat că soluțiile trebuie găsite de părțile implicate.

Reprezentantul OSCE urmează să discute mâine și cu negociatorul din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev. Jurnaliștii de la Chișinău nu vor putea să participe la conferința de presă, pe care cei doi o vor susține după consumarea discuțiilor, a declarat Alexandru Flenchea pentru un reporter din stânga Nistrului.

Reprezentantul special al OSCE a vorbit și despre cazul lui Alexandru Rjavitin, dat dispărut în regiunea controlată de regimul separatist.

Precizăm că Alexandru Rjavitin a fugit, în 2015, din structurile paramilitare din stânga Nistrului, pentru că ar fi fost umilit. El a trecut înot râul Nistru și a mers pe jos la Chișinău, în uniformă militară. Pentru că a vorbit despre tratamentul inuman la care a fost supus, la Tiraspol i-a fost pornit ”dosar penal”. La sfârșitul anului trecut, el a mers să-și viziteze familia în satul Pervomaisc, raionul Slobozia, și a dispărut. Se presupune că Alexandru Rjavitin a fost răpit și este închis în ”Izolatorul de detenție provizorie al miliției din Tiraspol”.