Jurnalul Sportiv, 6 Octombrie
Sport 6 octombrie 2022, 23:28 | 902

Înfrângerea din Champions League i-a fost fatală antrenorului Julen Lopetegui, care a fost demis de la FC Sevilla imediat după finalul partidei cu Borussia Dortmund. Astfel, la nici 30 de minute după finalul confruntării cu echipa din Germania, ibericii au anunțat despărțirea de Julen Lopetegui, pe Twitter. Zvonurile despre o posibilă plecare a sa erau deja intense și înainte de meciul din Liga Campionilor, dar eșecul usturător a fost ultima "probă" care a atestat faptul că situația echipei nu era una bună. Julen Lopetegui a antrenat-o pe FC Sevilla din iulie 2019 și mai avea contract până în vara anului 2024.

Lionel Messi a stabilit un nou record în meciul dintre Benfica și PSG, încheiat la egalitate 1-1. O fază începută de Messi, continuată de Neymar și Mbappe a fost finalizată tot de argentinian, cu un șut excelent, de la marginea careului. Toată combinația a fost una excepțională, în viteză, și a dovedit că nu degeaba tripleta celor de la PSG este extrem de lăudată. Argentinianul a ajuns datorită golului cu Benfica la a 40-a "victimă" în Liga Campionilor, având astfel recordul competiției din acest punct de vedere.

Moldova a urcat 3 locuri în Clasamentul FIFA și a ajuns pe locul 174. Acest lucru a fost posibil grație celor 2 victorii obținute de Naționala noastră în cadrul Ligii Națiunilor din luna septembrie curent, 2-1 cu Letonia în deplasare și 2-0 cu Liechtenstein acasă. Astfel, Moldova a ajuns pe poziția 174. Lidera Clasamentului FIFA este Brazilia, urmată de Belgia și Argentina. Următoarele meciuri, Naționala Moldovei le va juca în luna noiembrie. Estre vorba despre amicalele cu Azerbaidjanși România. Ambele partide sunt programate să se dispute la Chișinău. Duminică, 9 octombrie, Moldova își va afla adversarele din grupa preliminară a Campionatului European din Germania 2024. Tragerea la sorți va avea loc la Frankfurt, de la ora 13.00.

Campioana Sheriff va juca în această seară cel de-al treilea meci din grupa E a Ligii Europei. Tiraspolenii vor întâlni, de la ora 19:45, Real Sociedad, Spania. Meciul va fi arbitrat de către austriacul Harald Lechner. Sheriff ocupă deocamdată locul 3 în grupa sa cu 3 puncte după două runde. Sociedad este lider cu maxim de puncte. Este intereant că bascii nu au dorit efectuarea antrenamentului oficial pe stadionul Zimbru. În cazul unui eșec Sheriff va lupta în continuare pentru play-off-ul Conference League.

Spectacolul din Champions League a continuat la Jurnal TV și miercuri seară. Real Madrid a obținut o victorie dificilă cu Șahtior Donețk scor 2-1. În celălalt meci al grupei F, Leipzig a dispus de Celtic cu 3-1. Real are maxim de puncte după primele 3 runde. Șahtior rămâne pe 2 cu 4 puncte. Leipzig e pe 3 cu 3 puncte iar Celtic e ultima c un punct. Grupa E este cea mai echilibrată până acum. Salzburg a urcat pe primul loc după victoria cu Dinamo Zagreb, 1-0. Chelsea a dispus de Milan cu 3-0. Cele două împart locul 2, fiind departajate de golaveraj. Dinamo rămâne ultima cu 3 puncte. City nu are adversari în grupa G. Echipa lui Guardiola a trecut de Kopenhaga cu 5-0. Într-o altă, Sevilla a pierdut cu Borussia Dortmund, 1-4. Germanii par a fi favoriți la clasarea pe locul secund. Sevilla și Kopenhaga au adunat câte un punct până acum. Suspans și în grupa H. Benfica a remizat cu PSG, 1-1, iar cele două au adunat câte 7 puncte. Juventus a trecut de Maccabi Haifa cu 3-1. Au fost primele puncte pentru torinezi în actuala ediție de Champions League. Jurnal TV va transmite în această seară meciul din Conference League dintre Slavia și CFR Cluj. Partida de la Praga va începe de la ora 22.00.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie