ACUM cheamă socialiștii la discuții
Politic 8 aprilie 2019, 15:00 | 1796

Deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS îi cheamă pe cei din PSRM la discuții publice, pe marginea pachetului de legi privind dezoligarhizarea Republicii Moldova. Dacă PSRM acceptă invitația, evenimentul ar putea avea loc mâine, la Parlament, cu începere de la ora 11.00.

Blocul ACUM Platforma DA și PAS a emis un comunicat de presă, în care se arată că discutarea și adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic este blocată din cauza tergiversării procesul de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului.

Conștientizând riscurile social-economice, care rezultă din incertitudinea politică cauzată de lipsa unui Parlament funcțional, reiterând faptul că dezoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru aducerea Republicii Moldova pe calea normalității și întoarcerea încrederii cetățenilor într-un viitor democratic și prosper, având în vedere pachetul de acte legislative antioligarhice, înregistrat la Secretariatul Parlamentului, și fiind deschis pentru dezbaterea publică în vederea îmbunătățirii acestuia, precum și discutarea altor potențiale inițiative în vederea dezoligarhizării țării, Blocul Politic ACUM invită fracțiunea parlamentară PSRM la discuții publice pe 9 aprilie 2019, ora 11.00 (sau în altă zi și oră convenite de comun acord), în sala de conferințe a Parlamentului.

se arată în comunicatul de presă al Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Reprezentanții PSRM au anunțat că mâine dimineață vor convoca ședința comună a Comitetului executiv politic al formațiunii și a fracțiunii parlamentare. Decizia luată va fi anunțată la ora 10.30. 

Opinia ta contează. Comentează!