Vladimir Golovatiuc a fost rechemat la Chișinău pe o perioadă nedeterminată
Politic 29 iulie 2021, 17:48 | 1417

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat la Chișinău de Ministerul Afacerilor Externe. Se întâmplă în plin scandal legat de o presupusă hărțuire sexuală a unei angajate a ambasadei, în care Golovatiuc este acuzat de implicare. Ministerul precizează că rechemarea are loc „pentru consultări”, pe o perioadă nedeterminată, în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, dar și pentru elucidarea aspectelor ce vizează comportamentul șefului misiunii diplomatice.

Cazul ar fi avut loc acum trei săptămâni la ambasada Republicii Moldova din Moscova. Vladimir Golovatiuc ar fi chemat-o pe angajata misiunii diplomatice în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Femeia ar fi reușit să fugă din reședința ambasadorului. După ce informația despre acest caz a ajuns la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, instituția susține că diplomatul a fost rechemat pentru o perioadă nedeterminată pentru a clarifica modul de gestionare a activității în cadrul Ambasadei, precum și comportamentul lui Golovatiuc.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al MAEIE: "Ministerul, până la clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz, se abține de la comentarii aferente acestui caz apărute în presa națională cu mențiunea că, în cadrul instituției, se promovează toleranță zero față de abuzurile de orice tip."

De cealaltă parte, Golovatiuc refuză să comenteze informația cu privire la scandalul sexual în care ar fi fost implicat. El susține că revenirea sa la Chișinău este legată de faptul că s-ar afla în concediu. De asemenea, Golovatiuc ne-a spus astăzi că nu intenționează să fugă din Moldova.

VLADIMIR GOLOVATIUC, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă: "Eu sunt în concediu, care a fost planificat din decembrie, încă înainte de plecarea mea la Moscova. Și sunt în concediu. Începând din luna ianuarie, eu am fost învinuit în orice, înțelegeți. Eu nu cunosc, nu înțeleg serios despre ce vorbiți. Nu am planuri să fug undeva, la mare sau nu știu unde. Eu sunt aici."

Vladimir Golovatiuc a fost numit ambasador în Federația Rusă în luna decembrie 2020. Predecesorul său, Andrei Neguţa, a fost rechemat după scandalul vizând contrabanda cu anabolizantele depistate în mașina Ambasadei aflată într-o misiune de serviciu pe linia Moscova – Chișinău – Moscova.

Opinia ta contează. Comentează!