Image-Description
A șasea ședință a CSM, amânată consecutiv în lipsă de cvorum
Justiţie 3 decembrie 2019, 16:24 | 1398

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care urma să aibă loc marți, a fost din nou amânată din lipsă de cvorum. Aceasta este a șasea ședință a CSM amânată consecutiv din lipsă de cvorum.

La ședință s-au prezentat șapte din cei 12 membri ai CSM - 5 judecători, un membru desemnat de către Parlamentul Republicii Moldova și procurorul general, Alexandru Stoianoglo.

Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, a anunțat că doar Victor Micu lipsește din motive de sănătate, iar lipsa celorlați membri nu a fost justificată. „În asemenea circumstanțe, ședința se anunță închisă și nu are loc din lipsă de cvorum”, a declarat Musteață, citat de Anticorupție.md

Dorel Musteață l-a felicitat pe Alexandru Stoianoglo cu desemnarea în funcția de procuror general.

„Vă dorim succes și suntem deschiși să colaborăm și mizăm pe suportul dv la înfăptuirea reformei justiției”, a mai adăugat Musteață.

Agenda ședinței CSM din 3 decembrie avea în cap de listă sesizarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a unui judecător.

Amintim că duelul în sistemul judecătoresc a început în luna septembrie 2019. Un grup din 87 de magistrați a cerut CSM să convoce, la 20 septembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor pentru ridicarea mandatelor celor pe care i-au ales anterior ca să-i reprezinte. Magistrații și-au argumentat gestul prin necesitatea reformării sistemului din interior. CSM s-a opus solicitării, argumentând că ar fi vorba de o manipulare a majorității magistraților de un grup restrâns care urmărește anumite interese.

Opinia ta contează. Comentează!