Patrula Jurnal TV, 7 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Peste 23 de kilograme de pastile cu efect psihotrop au fost găsite într-un bagaj neînsoțit din autocarul de pe linia Moldova-Cehia. Descoperirea a fost făcută de câinele special antrenat al vameșilor poreclit Vert. Pe numele unuia dintre șoferii autobuzului a fost deschisă o anchetă.

Astăzi a intrat în vigoare noul Cod Vamal al Republicii Moldova, obiectivul căruia este uniformizarea și armonizarea legislației vamale naționale cu cea a Uniunii Europene. Potrivit reprezentanților Serviciului Vamal, noile prevederi ale Codului, racordat la acquis-ul european, va oferi agenților economici mai multe facilități, servicii digitalizate și reducerea birocrației.

Peste 180 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere, pe parcursul anului trecut. Alte peste două mii au fost traumatizate. O singură clipă de neatenție a fost fatală pentru un copil, pentru un tată, pentru o mamă. Din aceiași cauză, sute de oameni s-au ales cu sechele pentru toată viața. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, până acum au fost înregistrate peste 1800 de accidente rutiere, în toate localitățile. Astăzi, vă prezentăm retrospectiva celor care au rămas adânc în memoria colectivă.

Opinia ta contează. Comentează!