Jurnalul orei 17, 2 Martie
Jurnalul orei 17:00 2 martie 2022, 17:55 | 2532

Prezentat de Eugenia Apostu

Din cei aproximativ 112 mii de refugiați ucraineni care au intrat în Moldova de la începutul războiului, s-au oprit în țara noastră peste 51 de mii. Dintre aceștia peste 19 mii sunt copii.

Manifestațiile împotriva războiului din Ucraina continuă în întreaga lume. Mai multe mame și copiii lor de 7-11 ani au ajuns în izolator ieri seară după ce au venit la Ambasada Ucrainei din Moscova cu flori și pancarte pe care scria „Nu războiului!”. Copiii au stat după gratii, iar părinții au fost amenințați că vor fi decăzuți din drepturile părintești.

În primul său discurs despre starea națiunii, președintele american, Joe Biden, a anunţat că Statele Unite se vor alătura aliaților şi vor interzice utilizarea spațiului aerian american de către companiile rusești. Anunțul lui Joe Biden vine după ce președintele Ucrainei, Vladimir Zlelenski, a cerut, repetat, partenerilor internaționali să creeze o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. Altfel spus - să-și asume respingerea atacurilor ruse de rachete și să doboare avioanele de luptă ale Rusiei care ar îndrăzni să încalce interdicția aerienă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie