Image-Description
Voronin vrea să-i readucă pe comuniști la guvernare: Absența noastră duce la distrugerea statului
Politic 15 decembrie 2019, 10:20 | 4066

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, ar vrea să-i aducă din nou pe comuniști la guvernare. Liderul PCRM a declarat, sâmbătă, într-o ședință a Comitetului Central al partidului său, că actualmente la guvernare se află forțe mafiotice și a vorbit despre „cerințele scăzute” ale alegătorilor moldoveni.

„Absența noastră de la guvernare duce la distrugerea statului, iar asta ne obligă să activăm mai mult în domeniul agitației”, a spus Voronin, îndemnându-și pe colegii de partid să discute cât mai des cu cetățenii, în provincii.

„Haideți să nu mai găsim argumentare pentru inactivitate, dar să folosim această energie și aceste forțe pentru a lucra cu oamenii. Haideți să ieșim din acest somn letargic. Haideți să ne trezim și să facem ceea ce cunoaștem cel mai bine, să convingem, să explicăm, să demonstrăm. În afara de noi, nu are cine face asta”, a subliniat liderul comunist.

Potrivit lui Voronin, rolul PCRM a fost diminuat în societate, deciziile importante în stat fiind luate „de partide mafiote”.

Fostul președinte al Republicii Moldova i-a acuzat pe cei care au obținut funcții de conducere în perioada guvernării sale că au profitat pentru a-și promova propriile interese.

Voronin a mai afirmat că există „cerințele scăzute ale alegătorilor față de politicieni”, care se reflectă acum în Parlament.

„Nu a fost un organ mai incompetent decât acum. Nu au nici un fel de rezultate, primele trei luni în general nu au lucrat”, a declarat Vladimir Voronin. Afirmând că scopul PCRM este să-i învețe pe oameni să privească lucid realitățile și să nu se lase influențați.

El nu a exclus faptul că PCRM va participa la proteste și chiar greve: „Cerem de la guvernare să-și facă treaba. (...) Asta înseamnă azi să fii comunist. Să lupți pentru drepturile celor vulnerabili. Nu doar să fii membru, dar să lupți”, a mai spus Voronin.

Opinia ta contează. Comentează!