Curtea de Apel a respins recursul avocatului care a cerut plasarea lui Șoltoianu în arest la domiciliu
Justiţie 21 aprilie 2023, 13:35 | 789

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, bănuit că în timp ce era după gratii a pretins ilegal de la un alt deținut peste cinci milioane de lei, rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr.13. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocatului, care a cerut plasarea lui Șoltoianu în arest la domiciliu.

Potrivit procurorului PCCOCS Vitalie Florean, magistrații nu au admis recursul avocatului, deoarece există riscul ca Ion Șoltoianu să se eschiveze de la urmărirea penala, riscul de a săvârși noi infracțiuni și riscul influențării victimei. Pe de altă parte, avocatul crede că Șoltoianu merită o măsură mai blândă.

CONSTANTIN MORARU avocatul lui Ion Șoltoianu: "Procurorul a solicitat măsură preventive arest pentru 30 de zile, iar noi am contestat cu recurs. – De ce ați contestat? – Pentru că noi nu suntem de acord cu măsura preventivă care a fost aplicată clientului meu. El nu este vinovat. – Ce măsură vă doriți? – Alta și nu arest. Mai blândă."

Pe 11 aprilie, oamenii legii au anunțat despre reținerea fostului sportiv, fiind bănuit că a pretins ilegal de la un deținut peste cinci milioane de lei. Victima este un bărbat de 45 de ani din Chișinău, care în perioada de debut a șantajului își ispășea pedeapsa pentru escrocherie, iar învinuitul – pentru omor. Șantajul a continuat și după eliberarea acestora din penitenciar, timp în care învinuitul îl amenința pe bărbat și familia sa cu violență fizică și cu moartea.

În cadrul audierilor, Ion Șoltoianul a refuzat să facă declarații. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!