Maia Sandu, la „Secretele Puterii”
Politic 12 decembrie 2019, 19:53 | 2213

Maia Sandu consideră că Igor Dodon este „cel mai mincinos președinte pe care l-a avut Moldova”. Fostul premier a făcut această declarație la Jurnal TV, în cadrul emisiunii „Secretele puterii”. Totodată, Maia Sandu a răspuns acuzațiilor venite de la actualul prim-ministrul Ion Chicu și a făcut precizări privind lupta ei pentru un mandat de deputat în cadrul circumscripției Hâncești.

Moderatorul Alex Cozer a întrebat-o pe Maia Sandu ce părere are despre prevederea din Legea bugetului de stat pentru 2020 care va anula reducerea de 50 la sută la vămuirea automobilelor hibride. Fostul premier a răspuns că Guvernul Chicu este unul iresponsabil și acționează asemenea unui staff electoral al președintelui Dodon.

Maia Sandu a fost solicitată să comenteze criticile pe care i le-a adus Ion Chicu în contextul declarației ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, precum că asistența financiară pentru Republica Moldova nu va mai continua în parametrii preconizați.

Maia Sandu a declarat că Guvernul pe care l-a condus a depus în instanță cererea pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău încă la 10 septembrie, respingând astfel acuzațiile lui Igor Dodon, precum că fostul executiv nu ar fi întreprins măsurile necesare în acest sens.

Maia Sandu a declarat că ar putea să participe la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești, după ce deputatul PD Alexandru Botnari a renunțat la mandat.

Vladimir Filat nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile. Nici consultantul principal al Secției comunicare a Președinției, Carmena Lupei, nu a fost de găsit pentru a da o replică. Reprezentantul Direcției comunicare și protocol a Guvernului Marina Nani ne-a spus că executivul nu comentează declarațiile Maiei Sandu. 

Opinia ta contează. Comentează!