Jurnalul orei 17, 27 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 27 octombrie 2022, 18:44 | 777

Prezentat de Vasile Luchianu

Igor Dodon, Ion Ceban, Ilan Șor și chiar soția acestuia, Jasmin, au reacționat la decizia Statelor Unite de a-i pedepsi pentru acte de corupție. Ceban spune că va merge în judecată, iar Dodon le recomandă autorităților de la Chișinău să nu se bucure. Washingtonul a impus miercuri sancțiuni împotriva a zeci de persoane și entități implicate în acte de corupție, care „au adus prejudicii grave Republicii Moldova”. Pe lângă fugarii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, ambii dați în căutare internațională, în listă a fost inclus Igor Ceaika, om de afaceri din Rusia, susținător înflăcărat al lui Dodon.

În locurile deputaților Partidului Șor, care lipsesc și astăzi de la ședința plenară a Parlamentului, au apărut niște pungi negre. Totul a fost pus la cale de către deputați PAS, care susțin că astfel încearcă să-i facă pe cei absenți să vină la muncă. Gestul a fost criticat dur de opoziție. Cei de la guvernare spun că au recurs la aceste acțiuni inclusiv ca urmare a sancțiunilor impuse de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite oligarhilor moldoveni și agenților de influență ai Rusiei.

Uniunea Europeană oferă un ajutor în valoare de 500 de milioane de euro ţărilor din Balcanii de Vest. Ajutorul vine într-un moment în care preţurile la energie sunt în creştere din cauza războiului ruso-ucrainean. Anunțul a fost făcut în Macedonia de Nord de către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care efectuează un turneu diplomatic în regiune.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie