Podul Francis Scott Key din Baltimore, oraş din statul american Maryland, s-a prăbuşit marţi după ce a fost lovit de o navă
Externe 26 martie 2024, 20:11 | 252

Podul Francis Scott Key din Baltimore, oraş din statul american Maryland, s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o navă cargo, numită Dali, sub pavilion Singapore. Autoritățile au demarat operațiuni ample de căutare și salvare. Sunt căutați șase oameni, care ar fi lucrat la pod în momentul în care s-a prăbușit, scrie BBC.

Podul s-a prăbușit în jurul orei locale 01:30. Nava sub pavilion Singapore se îndrepta spre Colombo, Sri Lanka, dar acum este blocată în resturi de pe pod. Toți membrii echipajului navei cargo Dali, inclusiv cei doi piloți, au fost identificați. Nu există niciun rănit, a transmis compania de administrare a vasului, Synergy Group.

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a decretat stare de urgență. Oficialul spune că nava se îndrepta spre pod „foarte rapid” și că că operatorii navei de marfă au dat un semnal de urgență, însă viteza navei părea a fi prea mare. Apelul de urgență a asigurat însă faptul că mai multe mașini au fost oprite să traverseze podul, evitând un dezastru mai mare.

WES MOORE, guvernatorului statului Maryland, SUA: "În timp ce noi vorbim aici, echipele noastre fac tot ce este posibil pentru a salva și a recupera victimele acestei prăbușiri. Vorbim despre scafandri, mijloace aeriene... Chiar în aceste clipe oamenii lucrează pentru a salva vieți și o fac pentru că situația cere. Vom continua să informăm publicul pe măsură ce continuă munca."

Șase oameni sunt căutați acum de salvatori. Alți doi au fost găsiți.

JAMES WALLACE, șef Departament pompieri, Baltimore: "Am reușit să scoatem din râu doi oameni. O persoană a refuzat să fie transportată, nu era rănită. Iar celălalt om a fost transportat la un centru local pentru traume și se află într-o stare gravă. Suntem încă într-o postură activă de căutare și salvare, și așa va fi o vreme. Avem o zonă mare de cercetat."

Autoritățile au demarat o anchetă, dar toate eforturile sunt canalizate în prezent pe căutare, recuperare și salvare, scrie BBC.

Printr-un comunicat, Casa Albă a anunțat că monitorizează îndeaproape cazul prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore, subliniind că nu există niciun indiciu privind „vreo intenție nefastă” în acest caz.

Podul de aproximativ 2,5 kilometri, are patru benzi și se întinde peste râul Patapsco. Construcția a fost inaugurată în 1977.

Opinia ta contează. Comentează!