România urmează să semneze un nou acord privind asistența financiară nerambursabilă pentru Republica Moldova
Economic 9 decembrie 2021, 15:58 | 1012

Guvernul de la București este gata să semneze un nou acord privind asistența financiară nerambursabilă pentru Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat prim-ministrul României Nicolae Ciucă după o întrevedere la Palatul Victoria cu premierul Natalia Gavrilița.

NICOLAE CIUCĂ, prim-ministrul României: "Dorim să încheiem întru-n orizont de timp cât mai apropiat un nou acord privind acordarea de asistență financiară nerambursabilă în beneficiul Republicii Moldova. Vechiul acord semnat în 2010 a ieșit din vigoare anul acesta în luna martie."

La rândul său, Natalia Gavrilița a declarat că a abordat la București mai multe subiecte, inclusiv interconectarea energetică și reducerea tarifului de roaming.

NATALIA GAVRILIȚA, premierul Republicii Moldova: "Dorința noastră este să atingem cât mai repede obiectivul ca în roaming să fie aceleași tarife ca și în rețeaua de acasă. Dorim totodată să învățăm din experiența instituțiilor românești în privința implementării de reforme necesare pentru integrarea europeană."

Nicolae Ciucă și Natalia Gavrilița au convenit asupra unei ședințe comune a guvernelor de la București și Chișinău la începutul anului viitor. Potrivit lui Nicolae Ciucă, există deschidere şi un climat de încredere fără precedent în planul relaţiilor bilaterale.

Opinia ta contează. Comentează!