Jurnalul orei 15, 23 Mai
Jurnalul orei 15:00 23 mai 2024, 19:44 | 1718

Prezentat de Călin Jucovschi

S-au încins spiritele aseară la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. S-a întâmplat după ce analistul politic Vlad Kulminski a declarat că Rusia se implică deschis în problemele interne ale Republicii Moldova. Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adrian Albu l-a contrazis pe fostul vicepremier pentru reintegrare și a spus că, de fapt, Republica Moldova nu este ținta Federației Ruse.

Un atac rusesc asupra orașului Harkov a ucis cel puțin șapte persoane și a rănit altele 16, au declarat joi autoritățile locale. Volodimir Zelenski cere cu insistență de la occidentali sisteme de apărare pentru a proteja orașele Ucrainei împotriva bombelor ghidate, pe care le-a descris drept „instrumentul principal” folosit acum de Moscova în atacurile sale.

Norvegia a anunțat joi că își va înăspri și mai mult restricțiile privind intrarea în țară a cetățenilor ruși. Poliția de frontieră le va putea refuza chiar și celor cu vize valabile, anunță într-un comunicat ministerul justiției de la Oslo. Înăsprirea a fost un răspuns la „războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”. Noua politică intră în vigoare pe 29 mai.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie