Patrula Jurnal TV, 3 Martie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Curtea Supremă de Justiție a acceptat demersul avocaților lui Igor Dodon în dosarul în care el este cercetat penal pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului din partea unei organizații criminale. Cele trei filmulețe video, în care apar fostul șef PD, Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon și Serghei Iaralov, vor fi trimise la Centrul de expertiză judiciară. Procurorii spun că oricare ar fi concluzia experților, aceasta nu va influența examinarea dosarului.

Vladimir Putin a acuzat Occidentul că riscă să provoace un război nuclear, dacă trimite trupe în Ucraina. Președintele rus a făcut aceste declarații în adresarea sa anuală către națiune, avertizând că Moscova are armele necesare pentru a lovi ținte în Occident. Discursul dictatorului a avut loc cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia, la care este de aşteptat ca Putin să câştige un al cincilea mandat, în lipsa unei opoziţii reale.

Consiliul Superior al Procurorilor a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. „S-a constat o discrepanță majoră în punctaj, care nu a avut acoperire argumentată”, a declarat șeful CSP, Dumitru Obadă. Mai exact un membru CSP, Olesea Vârlan a oferit un punctaj de 3,5, candidatului Ion Munteanu. Asta în condițiile în care media notelor sale primite de la restul membrilor era de 8,7. Ulterior, femeia a declarat că s-a produs o eroare și că, de fapt, ar fi vrut să acorde un 8. Decizia poate fi contestată în instanță.

Opinia ta contează. Comentează!