Jurnalul orei 15, 19 Mai
Jurnalul orei 15:00 19 mai 2022, 20:54 | 828

Prezentat de Eugenia Apostu

Deputații Partidului Șor, Marina Tauber și Ilan Șor, ar putea rămâne fără imunitate, la cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Potrivit acestuia, Tauber și Șor ar fi implicați în dosarul denumit generic „frauda bancară”. ”Este o răzbunare din partea guvernării”, a declarat în replică Marina Tauber.

Deputații nu vor mai avea imunitate omniprezentă. Aceasta va fi exclusă în cazul acuzațiilor de corupție. Legislativul a aprobat astăzi, în prima lectură, un proiect de lege privind modificarea Constituției, care prevede că ”nu va mai fi fi nevoie de încuviințarea Parlamentului pentru reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată a deputaților, în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor”. Inițiativa nu a fost primită cu entuziasm de către toți aleșii poporului.

Veronica Dragalin, procuror federal în statul american California, a fost selectată de Comisia specială de preselecție a candidaților pentru a ocupa funcția de șef al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. Veronica Dragalin, care a plecat peste Ocean când avea 11 ani, afirmă că dacă devine procuror-șef la Anticorupție, va aplica aici experiența de investigare acumulată în Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie