Ion Ceban a declarat astăzi în fața presei că va merge să comunice cu oamenii, în perspectiva turului doi, care urmează să fie pe 3 noiembrie.

Cel de-al doilea favorit al alegerilor din 20 octombrie, Andrei Năstase, a declarat ieri, după închiderea secțiilor de votare, că scrutinul s-a desfășurat fără incidente semnificative, deși nu au lipsit manipularea, intoxicarea opiniei publice cu știri false, denigrări și atacuri murdare venite din interior. Candidatul Blocului ACUM la primărie le-a mulțumit alegătorilor săi pentru vot.

Fostul primar de Chișinău Dorin Chirtoacă a spus că este mulțumit de rezultatul obținut în alegeri, chiar dacă mulți au făcut prognoze sumbre pentru Partidul Liberal. În același timp, Chirtoacă este de părere că nici Ion Ceban, nici Andrei Năstase nu ar fi meritat să ajungă în turul doi. În acest context, liberalul i-a îndemnat pe locuitorii Chișinăului să voteze împotriva lui Ceban.

Candidatul Partidului Unității Naționale Octavian Țâcu îl va susține în turul doi pe Andrei Năstase. Într-un briefing, Țâcu a precizat astăzi că nu-și retrage niciun cuvânt pe care l-a spus în campania electorală despre Năstase, sprijinul său fiind condiționat de dorința de evita ca Primăria Chișinău să fie câștigată de socialiști.