La expoziția ”Vaccinurile ne apropie” au fost prezentate cele mai reușite desene, care ilustrează beneficiile imunizării
Monden 4 iunie 2021, 20:34 | 1593

Au pus la încercare imaginația și au ilustrat, prin desene, importanța vaccinurilor. Este vorba despre 261 de copii din mai multe raioane ale țării, care au realizat desene cu tematica: ”Vaccinurile ne apropie”. Asta pentru a transmite mesajul că vaccinarea este cea mai eficientă și accesibilă soluție de a ne proteja. Cei mai creativi tineri, s-au ales cu premii.

În cadrul expoziției ”Vaccinurile ne apropie” au fost prezentate cele mai reușite desene care ilustrează beneficiile imunizării. Acestea au fost realizate de elevi din mai multe școli din țară. Zece dintre ei au fost premiați. Între aceștia și Sabrina Lachei, elevă în clasa a VII-a a gimnaziului din satul Hâjdieni, raionul Glodeni. Lucrarea, care reprezintă două mâini legate ce țin un vaccin, a realizat-o timp de trei zile.

SABRINA LACHEI, elevă clasa a VII-a, gimnaziul Hîjdieni, raionul Glodeni: "Doctorii luptă pentru viața noastră, pentru a fi sănătoși, noi, oamenii. Oamenii sunt cuceriți de boală și doctorii încearcă să îi salveze. Medicii luptă cu cătușele împotriva pandemiei."

Vaccinurile împotriva COVID-19 au fost motiv de inspirație și pentru alți elevi.

PATRIC MULER, elev clasa a IV-a, Liceul Teoretic ”Alexandr Pușkin” , Dondușeni: "Eu am ilustrat vaccinurile sub formă de umbrelă. Acest lucru se interpretează ca fiind protecție. Vaccinurile ne protejează de toate bolile și ne ajută să supraviețuim. Sincer vorbind, despre necesitatea vaccinurilor eu știam din copilărie, odată ce urmăream diverse emisiuni televizate. La fel și părinții îmi povesteau multe. M-a inspirat faptul că acum chiar și carantina au impus-o."

ANASTASIA BARBULEA, elevă clasa a XI-a, Liceul Teoretic ”Mihai Grecu”: "Eu am ilustrat un vapor care aruncă un colac de salvare cu vaccinarea, care ne va ajuta să scăpăm de pandemie. Marea este pandemia care ne înconjoară și trebuie să luptăm cumva cu ea, iar un cerc de salvare, iată că a apărut."

Unele lucrări ale tinerilor au fost realizate cu ajutorul părinților, care consideră că asemenea activități dezvoltă o gândire critică în rândul copiilor.

Concursul de pictură și desen „Vaccinurile ne apropie” a fost organizat în cadrul campaniei de informare privind importanța imunizării, desfășurat în gimnaziile și liceele din țară. Cele 25 de desene selectate vor fi expuse, timp de o lună, în scuarul monumentului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din centrul Chișinăului.

Opinia ta contează. Comentează!